6 Mart 2011 Pazar

Zen Diamond Pırlanta

Zen Diamond Pırlanta

Zen Pırlanta Yüzük

Zen Diamond‘ ın kuruluşu, günümüzde de canlı tutulan ve kökleri 1890′ lara uzanan bir aile kültürüne dayanıyor. Zen Diamond markası, ailenin üçüncü kuşak temsilcisi Emil Güzeliş tarafından yaratıldı. Bugün İstanbul, New York, Antwerp, Dubai, Bangkok ve Moskova‘ da kurulu ofisleri sayesinde Türkiye dışında da haklı bir üne sahip. Zen Diamond, kendi özel tasarımcılarıyla, kendi fabrikalarında üretim yapıyor. Yıllık 150.000 parça mücevher üretimi ile Avrupa’ nın en yüksek üretim kapasitesine sahip. Bangkok fabrikasının devreye girmesiyle birlikte, kapasitenin iki katına çıkması hedefleniyor. 2005 yılında 20 milyon dolar, 2006 yılında yaptığı 21 milyon dolar tutarındaki ihracat ile sektöründe 1. sıraya yerleşti.

2007 yılında bu rakamı 30 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Dünyada 3000′ in üzerinde kuyumcuda Zen Diamond ürünleri satılıyor, ayrıca 150 adet de Zen Corner‘ı mevcut.

Zen Diamond tüm Türkiye’ de ve dünyada mağazalar zinciri kurmaya başladı. Önümüzdeki 25 yılda, 1000 mağazaya ulaşma hedefiyle yola çıkan Zen Diamond, yıllardır pırlantalı mücevher sektöründe, üretim alanında edindiği deneyimi artık kendi adıyla açılacak mağazalarda yaşatacak.

Zincirin ilk halkası olan mağaza Tataristan’ ın başkenti Kazan’ da, Türkiye’ deki ilk mağaza ise Beylicium Alışveriş Merkezi’ nde açıldı. Ayrıca İstanbul Ataşehir’ deki Ata Çarşı içinde, Erenköy’ de Bağdat Caddesi’ nde, İzmir Alsancak’ ta Zen Mağazaları mücevher severlere hizmet veriyor. Şubat ayında Adapazarı’ nda, Mayıs ayında Mısır Çarşısı’ nda açılan mağazaları, 2007 yılında açılacak olan Bursa, Mersin, Ankara, Trabzon, Eskişehir mağazaları takip edecek.

Zen Diamond‘ ın mağazacılık çalışmaları yurtdışında da hızla sürüyor. Rusya’ da faaliyet göstermeye başlayan Kazan, Nijniy Novgorod, Ekaterinburg, Moskova, St.Petersburg Dibenko ve St.Petersburg Parnas mağazalarını, Belçika Antwerp ve diğer Avrupa ülkelerinde açılacak mağazalar takip edecek.


İletişim
Adres : Molla Fenari Mah. Şerefefendi Sok. No:35 Eminönü / İstanbul
Tel : 0 212 520 00 44
Faks : 0 212 520 04 46
Web Sitesi : www.zenpirlanta.com